I ove godine božićnice umirovljenicima s mirovinama do 2000 kn

 U sklopu socijalnih mjera za osiguranje boljeg životnog standarda, Grad Kutina i ove godine umirovljenicima s malim mirovinama isplatit će jednokratnu novčanu potporu u vidu božićnice. Potpore se odnose na umirovljenike čije su mirovine do 2000 kn, te će oni s mirovinama do 1000 kn dobiti 400 kn božićnice, a onima s mirovinama od 1000 – 2000 kn bit će isplaćeno 300 kn božićnice.
  Obzirom na situaciju uzrokovanu korona virusom Grad će koristiti podatke od prošle godine kako bi smanjili rizik od moguće zaraze rizičnih skupina. Oni koji nisu na vrijeme predali prošle godine dokumentaciju to mogu učiniti ove godine do 10. prosinca u sobi br. 3 u vremenu od 8-14 sati jer ti su dokumenti obvezni. Potrebno je donijeti presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu, presliku odreska od isplate mirovine ne stariju od 3 mjeseca, te presliku tekućeg računa. Onima koji ostvaruju pravo na božićnicu ona će biti isplaćena u prvoj polovini prosinca na njihove tekuće račune.
  Grad će ove podatke koristiti i za isplatu Uskrsnica 2021. godine i tada neće biti ponovno potrebno dolaziti radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć.

Više : https://www.kutina.hr/Sluzbeni-dio/ArticleId/34638/oamid/1501