Društvo naša djeca Kutina u novom prostoru

Obilježavanje Dana Grada Kutine započelo je svečanim otvorenjem novog prostora Društva naša djeca Kutina.

Novi prostor, kojeg je osigurao Grad Kutina, nalazi se na adresi Kralja Petra Krešimira IV 27 u prizemlje zgrade Centra II. s ulazom od strane Hotela Kutina.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza Društava Naša djeca Hrvatske, Vlatka Vidiček – Dam, predsjednica Društva Naša djeca Kutina, Gabrijel Grediček, predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Grada Kutine i članovi Društva Naša djeca.


Društvo Naša djeca Kutina dragovoljna, neprofitna, humanitarna i edukativna udruga koja uz pomoć volontera, roditelja i prijatelja djece promiče i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece. Oni su izuzetno aktivno društvo koje aktivno sudjeluje u svim događanjima grada Kutine.


„Do sada Društvo Naša djeca u Kutini nije imalo adekvatan prostor cijelo vrijeme rada, stoga smo odlučili da im Grad Kutina dodijeli dugoročni prostor u centru grada u vlasništvu Grada Kutine koji je po svojem položaju, kvadraturi i po svemu ostalom primjeren za rad ovako aktivnog društva koje djeluje već 63 godine“ rekao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić.
Predsjednica Društva Naša djeca Kutina, Vlatka Vidiček – Dam izrazila je zadovoljstvo novim prostorom DND-a:  „Uz sam prostor, iznimno sam zahvalna i zadovoljna uređenjem novih prostorija koje smo ostvarili uz pomoć naših volontera, donatora i djece koji su pomogli u farbanju, slaganju i svim ostalim detaljima oko uređenja, kao i na pomoći Grada Kutine i  Komunalnih servisa koji su sudjelovali u seljenju iz starog u novi prostor. Posebno sam zadovoljna i zahvalna što imamo uspješnu suradnju s Gradom Kutinom koji  podržavaju rad Društva Naša djeca, a isto tako i s prostorom jer je na  frekventnom mjestu, nalazi se u samom centru grada, u prizemlju je, vidljiv je, blizu je šetnice  parkova i na asfaltiranoj je površini, a sve to upućuje na to da ćemo u budućnosti imati radionice koje ćemo moći provoditi na otvorenom, na zraku u prirodi kao i u zatvorenom u našem udobnim, novom prostoru.“


„Jako je značajno da u ovim izazovnim vremenima pandemije kad smo mi u Savezu društva Naša djeca kroz akciju gradova i općina primijetili da su neki gradovi i općine koje imaju status Grad ili Općina  prijatelj djece, počeli puno manje izdvajati za djecu, a čak ima  i onih slučajeva gdje neka društva Naša djeca moraju seliti iz svojih prostora, a da pri tome nemaju neke druge alternative. Zato nas posebno veseli jedan ovako svijetli primjer kao što je to Grad Kutina-prijatelj djece koji ulaže u mlade kao u ovom primjeru gdje je i u ovim kriznim uvjetima Društvo Naša djeca na dar od Grada Kutine dugoročno dobilo prostor za svoj rad“, istaknula je Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza Društava Naša djeca Hrvatske.


Gabrijel Grediček, predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Grada Kutine rekao je kako je novi prostor velika stvar i veliki poticaj za rad djece koji se svojim djelovanjem u DND-u trude i puno toga postižu svojim angažmanom, a to treba uvijek nagraditi.


 „Ovom prilikom zahvaljujem se svim vrijednim ljudima koji vode Društvo Naša djeca Kutina, koji ulažu puno vremena i truda u rad s našom djecom i mladima, a zahvalan sam im i na tome što su svojim radom i aktivnošću uredili novi prostor u prekrasan ambijent. Nadam se da će i dalje nastaviti aktivno raditi kao što su to radili i do sada, a zahvaljujući njima naša Kutina i dalje će ponosno nositi naziv Grad-prijatelja djece“ poručio je gradonačelnik Zlatko Babić. (izvor: www.kutina.hr)