OŠ Ludina uključila se u međunarodni eTwinning projekt „Ja i sva moja lica”

Ove školske godine OŠ Ludina uključila se u međunarodni eTwinning projekt „Ja i sva moja lica” (Me, Myself & I) s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih.

Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju, primijeniti trenutno iskustvo kao i učiti o mentalnom zdravlju kroz različite i zanimljive aktivnosti. Također, učenici će imati priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti osmislili su psihologinja Marija Novoselić iz Osnovne škole Drenje i učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac. Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo više od 100 škola iz sedam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske. Iz ove škole u  projekt će se uključiti učenici 6.a razreda s razrednicom Sunčanom Pomahač Gak.

„Svjetska zdravstvena organizacija definirala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi zajednici (WHO; 2001). Mentalno zdravlje dio je općeg zdravlja. S obzirom da živimo u intenzivno stresnim vremenima briga i očuvanje mentalnog zdravlja od iznimne je važnosti. Zbog toga se veselimo sudjelovanju u ovom projektu kroz koji ćemo razvijati znanja i vještine u ovom vrlo važnom segmentu ljudskog funkcioniranja.“ – ističu u OŠ Ludina.