Gradonačelnik Kutine pozitivan na virus COVID-19

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pozitivan je na virus COVID-19. Javnost je o tome izvijestio na svojoj Facebook stranici, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dragi moji sugrađani, želim vam ovim putem priopćiti kako sam prije nekoliko trenutaka dobio rezultate testiranja na covid-19 te sam pozitivan na spomenuti virus.

Od petka navečer osjećam se loše, glavobolja, mučnina, visoka temperatura i kostobolja koje ne prolaze evo ni sad. Pošto sam i sam starije dobi, ali i radi posla kojeg obavljam jučer sam obavio testiranje na covid-19 i od petka se nalazim u samoizolaciji.

Unatoč tome što nastojim poštivati sve mjere prevencije, od razmaka do nošenje maske i dezinfekcije ruku, virus je prošao na svom putu k meni. Izvor zaraze za sad je nepoznat, moguće je kako sam virus dobio na jednom od sastanaka no bez daljnje epidemiološke obrade ne mogu reći sa sigurnošću.

Epidemiolozima sam ostavio sve svoje kontakte u posljednja 72 sata te će ih kontaktirati nadležne službe.

I ovaj virus je samo još jedna prepreka, jedno iskustvo koje će nas učiniti jačim i nadam se, potaknuti zajedništvo u našem gradu. U idućih 14 dana sve svoje poslovanje obavljat ću s laptopa, iz sigurnosti svojeg doma, bez ikakvih kontakata.

Virusu smo od početka epidemije pristupili ozbiljno i tako moramo i nastaviti. Znanstvenici su svakim danom bliže otkrivanju cjepiva, a na nama je pridržavanje mjera. Molim vas za razumijevanje i vjeru u naše stručnjake, vjeru u naš grad i daljnje poštivanje svih epidemioloških mjera. Čuvajmo sebe i svoje bližnje.