Prijenosna računala djeci hrvatskih branitelja

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je 23. rujna 2020. godine u sjedištu Sisačko-moslavačke županije uručio prijenosna računala studentima i maturantima, djeci hrvatskih branitelja.

Naime, u sklopu dugogodišnjeg projekta Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme“ župan je uručio četiri prijenosna računala mladim ljudima.

„Ova udruga ima jednu akciju kojom svake godine donira određeni broj računala, laptopa. Ove godine je to 80 laptopa na državnoj razini koji su trebali biti podijeljeni našim učenicima i studentima. U našoj županiji su to četiri laptopa. Cijela aktivnost, koja se inače odvija u Zagrebu, zbog situacije s koronavirusom, nije se mogla održati kao prijašnjih godina. Odlučili smo to podijeliti na ovaj način diljem Hrvatske, u svim županijama. Nadam se da će vam ova računala služiti u školovanju i studiranju. Mala je to donacija, ali od srca. Mi kao županija nastojimo se svake godine uključiti u ovu akciju kako bi pomogli djeci naših hrvatskih branitelj“, kazao je Žinić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Stjepan Hrastnik zahvalio je županu i Županiji što su se i ove godine uključili u ovu humanitarnu akciju u kojoj je do sad u županiji donirano već 50 prijenosnih računala. „Meni je izuzetna čast što smo danas u Županiji jer župan svake godine donira koliko može, ali uvijek oko četiri – pet laptopa. To je zahvala svim hrvatskim braniteljima. Akcija se inače, na razini Hrvatske zove Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme od Iloka do Cetine“, istaknuo je Hrastnik.

Na kraju, župan je djeci hrvatskih branitelja poželio da budu uporni i ustrajni, uspješno privedu svoje školovanje kraju te nakon toga ostanu živjeti i raditi u Hrvatskoj za koju su se njihovi očevi borili.