Pjesničkom večeri obilježena obljetnica rođenja Mije Stuparića

Povodom Dana župe, svetog Mihaela Arkanđela, Kulturno umjetničko društvo “Mijo Stuparić“ u suradnji s Općinom Velika Ludina te župnim caritasom održava manifestaciju „Miholje u Ludini“.

Manifestacija je započela misnim slavljima već 25.rujna, a sinoć je održana i pjesnička večer u čast obljetnici rođenja lokanog pjesnika, političara i seljaka Mije Stuparića rođenog 28.rujna 1881.godine. To je bila prigoda da se predstave lokalni umjetnici, stoga je svoje stihove čitala Ljiljana Marković iz Vidrenjaka, dok su članice KUD-a pročitale stihove Marije Pavković rođ.Vukelić i Mije Stuparića. Gošće večeri bile su učenice OŠ Ludina i prof. Andrijana Mihaljević, koje su osim recitiranja stihova hrvatskih pjesnika predstavile i svoje radove. Kako je naglasio načelnik Dražen Pavlović, ove godine za koju se mislilo kako će biti najbolja do sada, sve je promijenila epidemija koronavirusa. Unatoč tome, uz pridržavanje svih mjera održan je barem dio planiranog programa te se tradicija i dalje nastavlja, što je u ovim trenucima jako bitno. Danas, na sam blagdan sv.Miahela arkanđela održat će se središnji program. Sve započinje molitvom krunice sv.Mihaela u 17:30h, nastavlja se misnim slavljem u 18h, a potom će biti održan i kulturno-umjetnički program te će biti svečano otvorena izložba dječjih radova  i etno kutak KUD-a „Mijo Stuparić“ u Knjižnici i čitaonici Velika Ludina.  

Za sve one koji nisu u mogućnosti doći, dio sadržaja dostupan  je i online putem, potrebno je samo posjetiti facebook stranicu KUD-a „Mijo Stuparić“.