Ovog vikenda počinje “Miholje u Ludini”

Povodom Dana župe, svetog Mihaela Arkanđela, Kulturno umjetničko društvo “Mijo Stuparić“ u suradnji s Općinom Velika Ludina te župnim caritasom održat će manifestaciju „Miholje u Ludini“. Uz pripremu programa koji će biti sakralnog i kulturnog karaktera, trenutno se uređuje i uži centar mjesta te crkva.

Što se tiče sakralnog programa, misna će se slavlja od 26. do 29.rujna održati u 18 sati, izuzev nedjelje, 27.rujna kada će svetu misu i podjelu sakramenta svete potvrde s početkom u 10 sati predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Prije mise, moli se i krunica sv.Mihaela.

Kulturni program čine pjesnička večer, koja će biti održana u ponedjeljak 27.rujna s početkom u 19 sati u Društvenom domu Velika Ludina, te program kulturno-umjetničkog društva ispred glavnih vrata crkve, nakon svete mise na samo Miholje. Tada će  u parku ispred knjižnice svoju djelatnost predstaviti i djelatnici Policijske postaje Kutina.

„Ove godine u program su uključeni i naši najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića „Ludina“ te učenici Osnovne škole „Ludina“ te im se zahvaljujemo na njihovim radovima koji će krasiti našu knjižnicu. Možete ih pogledati tijekom cijelog slijedećeg tjedna u redovno radno vrijeme knjižnice, a u utorak na samo Miholje do 20 sati“ – naglasila je predsjednica KUD-a Vesna Bolešić dodavši kako će dio sadržaja biti dostupan i online putem za sve one koji zbog svog zdravstvenog stanja ili iz nekih drugih razloga, neće prisustvovati događajima.