Započelo još jedno Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

I ove godine Pastoral mladih Sisačke biskupije organizira Hodočašće u Mariju Bistricu. Biskupijsko hodočašće mladih u Mariju Bistricu održat će se 21. i 22.kolovoza.

Kao i do sada,tri su mogućnosti: pješačenje, putovanje vlakom do Zlatar Bistrice te dolazak osobnim prijevozom. Pješaci, njih 20-ak, na put su već krenuli, jučer, 19.08., nakon Svete mise slavljene u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, a vođa puta je Tomislav Kežman. Putnici koji su se odlučili za vlak, kreću vlakom iz Siska, Kutine i Ivanić-Grada 21.08. između 10 i 11 sati, a vođa putnika je Ivana Šarčević.

Sukladno rasporedu, dolazak hodočasnika se očekuje sutra, 21.kolovoza, u poslijepodnevnim satima. U 18 sati će biti Sveta misa, a u 20 sati Glazbeno-duhovni program na otvorenom u organizaciji mladih iz Volodera i biskupa. U 20:45 sati započinje Put svijetla, a potom će se održati i klanjanje. U subotu,22.08. mladi sudjeluju na zajedničkom  hodočasničkom programu, a potom sa svojim župama, obiteljima ili vlakom se vraćaju kući.