Sudionici biciklističkog maratona Otok-Knin posjetili Popovaču

Novoosnovana udruga “Slavonski biciklist” iz Otoka ove je godine po prvi puta organizirala biciklistički maraton Otok-Knin. Biciklisti su na put dug 458 kilometara krenuli 1.kolovoza ispred zgrade Gradske uprave u Otoku, a u Knin stižu 5. kolovoza. Na svom putu prolaze kroz gradove koji su podnijeli najveće stradanje u Domovinskom ratu, a paljenjem svijeća na spomen-obilježjima diljem domovine odaju počast hrvatskim braniteljima.

Kako je istaknuo Zlatko Kovač, predsjednik novoosnovane udruge “Slavonski biciklist” Otok motiv je vožnja za hrvatske branitelje i sve koji su stradali u Domovinskom ratu te im  neće biti ni teško ni zahtjevno, jer voze s ponosom za naše branitelje.

Prva dionica, bila je duga 140 kilometara, od Otoka do Nove Gradiške, a u sklopu druge dionice duge 120 kilometara koja se vozila do Mošćenice 9 maratonaca posjetilo je i Grad Popovaču. Tijekom boravka u Popovači pozdravio ih je gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako Grad Popovača podržava sve projekte koji promiču vrijednosti Domovinskog rata, te će im i nadalje biti domaćin prilikom boravka u Moslavini.

Na put prema Kninu maratonce su u Popovači ispratili i članovi AMK „Gušteri“ iz Siska, dok su im se na dijelu puta priključili i biciklisti iz Čazme.