PULS “Moslavački štrk” na 16.likovnoj koloniji “DINARA 1995.- KNIN 2020.”

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu je od 31. srpnja do 2. kolovoza 2020. godine održana 16. po redu Likovna kolonija DINARA ’95. – Knin 2020. Organizatori kolonije bili su Pučko otvoreno učilište Knin i Likovna udruga Knin, a pokrovitelj Grad Knin. Odlukom organizatora, sva djela nastala tijekom ovogodišnje likovne kolonije bit će darovana Domu za starije i nemoćne osobe Knin u Kninu.

Tri dana likovnog druženja i stvaranja protekla su u ozračju obilježavanja 25. obljetnica VRO Oluja. Slikari su posjetili i stalni muzejski postav “Oluja ’95” na kninskoj tvrđavi. U Galeriji Kninskog muzeja sudionici likovne kolonije pogledali su i izložbu radova polaznika tečaja dizajna u organizaciji POU Knin.

Likovni doprinos 16.likovnoj koloniji “DINARA 1995.- KNIN 2020.” i kraljevskom gradu na sedam rijeka i ove godine su dali članovi PULS-a „Moslavački štrk“. “Likovna kolonija u Kninu postala je prepoznatljiv kulturni događaj, posebno vrijedan kao jedinstven umjetnički prilog Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja, a likovna podrška PULS-a Moslavački štrk organizatorima kolonije traje od 2014. njegujući prijateljstvo Grada Popovača i Grada Knina” – ističe predsjednica udruge Marija Pukec-Žigić.