Pred Kutinom je najobuhvatniji infrastrukturni projekt

 Projekt Aglomeracija čiji je nositelj Moslavina d.o.o. obilježit će naredno gospodarsko razdoblje u Kutini, a njegov je cilj višestruko unaprijeđenje kvalitete života stanovnika sa šireg područja Kutine.
Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje i javne vodoopskrbe na području Kutine, odnosno naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova kao i ulaganja u sustav javne vodoopskrbe na području koje se nalazi u obuhvatu vodnog područja Moslavačka Posavina u naseljima Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani, Stupovača.
 

U srpnju su uz nazočnost predstavnika Ministarstva i Hrvatskih voda u Kutini potpisani ugovori s izvođačima radova vrijedni 185.572.763,26 kn.
  Realizacijom ovog projekta omogućit će se priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno sa poslovnim subjektima. Početak radova očekuje se sljedećeg mjeseca.  
 Ukupna vrijednost Projekta Aglomeracija je 390.731.725 kn od čega 262.967.283 kn čine bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda.