Okusi Kutinskog ljeta

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena Kutinčanima i njihovim posjetiteljima, ulazi u svoj posljednji mjesec održavanja. Ovogodišnji program ljeta uvelike kroji epidemija koronavirusa Covid-19 koja je spriječila održavanje brojnih događanja u samome centru grada Kutine, ali je i omogućila ljubiteljima aktivnog odmora da kroz trčanje, planinarenje i bicikliranje otkriju ljepote Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora.

Tijekom „kutinskoljetnog“ kolovoza moći ćete se kupati na gradskom bazenu u Kutini, otkrivati Repušničko polje u vikend programima Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, te planinariti uz Rural Escape Tours na prvoj Garićgradskoj avanturi po Moslavačkoj gori.
Uz uživanje u aktivnom odmoru, Kutinsko ljeto nudi i delicije koje će zadovoljiti svačija nepca. Kutinski ugostitelji pripremili su ukusna iznenađenja za ove tople ljetne dane, a na vama je da se upustite u avanturu otkrivanja njihovih okusa. Odgovore na pitanje: „Čime se rashladiti, a čime zasladiti?“ će vam dati Glaze fast bistro & bar, Caffe bar Black Velvet, Caffe bar Quince Club of Art, Zdravljak „MANS“, Slastičarnica Kira, te Hotel Kutina.


Na ploči Glaze fast bistro & bar-a, na kojoj svakim danom u 10:00 sati kredom ispisuju svoju dnevnu ponudu, u sklopu ljeta se može pronaći i osvježavajući cheesecake „Kutinsko ljeto“. Ovaj osvježavajući cheesecake prati i zanimljiva dnevna ugostiteljska ponuda iz koje možemo izdvojiti nekoliko specijaliteta kao što su Buncek „42“ ili Pulled pork štrudla. Ljubitelji slatkih, ali osvježavajućih kolača, navratiti će u prostor Slastičarnice Kira i otkriti kombinaciju čokolade, naranče, šlaga i želea u ovogodišnjem kolaču „Kutinsko ljeto“. Kao što sam naziv kaže, u prostoru slastičarnice se može kupiti i sladoled, ali i naručiti izrada torte ili kupiti daleko poznato pecivo sa šunkom.


Ukoliko ste više osoba koja voli provesti vrijeme na terasi uz dobru knjigu, koktele i upijanje zraka sunca, onda je Caffe bar Black Velvet pravo mjesto za vas. Caffe bar je smješten odmah iznad gradske Knjižnice i čitaonice koja je nepresušni izvor zanimljivih literatura za čitanje, a njihova terasa i udaljenost od prometnice idealno je mjesto za provesti dan u svijetu knjiga i okusa „kutinskoljetnih“ koktela.
Caffe bar Quince Club of Arts, nezaobilazna kutinska stanica za sve ljubitelje vrhunskog gin-a i dobrog starog rock & roll-a, ovog ljeta je napravio mali zaokret, te će posjetitelji u njihovom prostoru moći kratiti svoje vrijeme ispijajući koktel „Kutinsko ljeto“ u kojem je ove godine umjesto gin-a, glavni sastojak bijeli rum.
Ako želite provesti dan u istraživanju grada, a istovremeno uživati u okusima ljeta, navratite u Zdravljak „MANS“, naručite si sladoled „Kutinsko ljeto“ – vanilija s čokoladom i preljevom od amarene i ponesite si rashlađenje sa sobom.
Ukoliko vam ljetne vrućine ne dozvoljavaju šetnju gradom, jedan okus ljeta dolazi i k vama. Pizza „Kutinsko ljeto“, kombinacija okusa rajčice, sira, piletine, svježeg povrća, kukuruza, umaka od vrhnja i maslina, ima i mogućnost dostave. Pizza se toliko udomaćila da je postala dio stalne ponude Hotela Kutina, tako da ćete u njoj moći uživati tijekom cijele godine. Ukoliko vas avantura otkrivanja okusa ljeta izmori, u Hotelu Kutina možete unajmiti sobu i provesti vikend u gradu u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja. 

Doživite najslasniji završetak ljeta uz slane, slatke i osvježavajuće delicije kutinskih ugostitelja.

Lokacije na kojima možete uživati u okusima kutinskog ljeta:

  • Caffe bar Black Velvet, Crkvena 2 (koktel)
  • Caffe bar Quince Club of Arts, Antuna Gustava Matoša 3 (koktel)
  • Slastičarnica Kira, Trg kralja Tomislava bb (kolač)
  • Glaze fast bistro & bar, Kolodvorska 5 (cheesecake)
  • Hotel Kutina, Dubrovačka 4 (pizza)
  • Zdravljak „MANS“, Kolodvorska 13 (sladoled)