Obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja

Prisjećajući se onih koji su svoj život dali za slobodu Hrvatske, u Kutini je danas obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Obilježili su ga dostojanstveno predstavnici Grada Kutine na kutinskom gradskom groblju zajedno s roditeljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, sudionicima Domovinskog rata i predstavnicima braniteljskih udruga s područja Grada Kutine, predstavnicima policije, te političkog i društvenog života.


   „Prošlo je 25 godina od pobjedničke vojno redarstvene akcije Oluja koju danas svečano obilježavamo prisjećajući se svih onih koji su za slobodu Domovine dali ono najdragocjenije, svoj život. Hvala im svima na tome! Dana pobjede u obrani naše Domovine sjećamo se s ponosom i na tim zasadama nastojimo graditi bolji život koji naši građani zaslužuju“, rekao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić obraćajući se prije svih obiteljima poginulih branitelja s područja Grada Kutine.


   Vlč. Mato Draganović, koji se današnjim misnim slavljem ujedno i oprašta od svoje svećeničke dužnosti u kutinskoj župi  sv. Marije Snježne, obratio se riječima utjehe za sve one koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje bližnje i svoje zdravlje. Završio je molitvom uz poruke nade i vjere u bolji i sretniji život.

Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti delegacija Grada Kutine obilježila je je i kod spomen obilježja kutinske Petrokemije, prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja, od kojih su mnogi bili radnici Petrokemije.