Napreduju radovi obnove i dogradnje Društvenog doma u Banovoj Jarugi

Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine u društvu suradnika obišao je radove na Društvenom domu u Banovoj Jarugi. Naime, u tijeku je rekonstrukcija Društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića kojim će spomenuto prigradsko naselje dobiti primjeren prostor za razne aktivnosti i udruga i pojedinaca s područja Banove Jaruge, ali i za sve ostale popratne sadržaje.

„Sva naselja u sastavu Kutine su jednako bitna te ulažući u razne sfere života u našem gradu i prigradskim naseljima i realizirajući naše projekte nastojimo osigurati uvjete za boljitak cijeloga grada“ – naglasio je tom prilikom gradonačelnik Babić.

U tijek radova gradonačelnika i suradnike uputila je predsjednica Mjesnog odbora Lidija Balaško koja je iskazala zadovoljstvo samim projektom. „Za sada se radovi odvijaju u skladu s vremenom i zaista je vidljiv napredak. Sredinom 2022. godine projekt rekonstrukcije Društvenog doma bi trebao biti gotov te se nadamo do tada prionuti na niz novih projekata za revitalizacijom naših naselja“ –napomenuo je gradonačelnik.

Izvođač radova na rekonstrukciji Društvenog doma je Venka gradnja d.o.o. iz Novske, a vrijednost ugovora o izvođenju radova je 8.893.952,19 kn (s PDV-om). Osim rekonstrukcije društvenog doma, dogradit će se objekt i prenamijeniti dio prostora u dječji vrtić. Svi prostori unutar doma bit će adekvatno opremljeni, a oko predmetnog objekta uredit će se dječje igralište i okoliš. Ukupna vrijednost projekta je 10,5 mil. kn, od čega Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancira projekt sa 6,3 mil.kn, iz proračuna RH izdvojeno je 1,1 mil.kn, a sam Grad Kutina podržava projekt s 3,1 mil.kn.