Dorijan Lendvaj iz Popovače osvoji zlatnu medalju na Informatičkoj olimpijadi, Hrvatska srebrna

Na 27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2020, koja je od 23. do 29. kolovoza održana u Nagykanizsi, hrvatska mlada informatička reprezentacija i ove je godine ostvarila izniman uspjeh, javljaju iz Hrvatskog saveza informatičara. Hrvatska je ukukpno osvojila drugo mjesto, a Dorijan Lendvaj iz Popovače, učenik zagrebačke XV. Gimnazije osvojio je zlatnu medalju. Srebro su osvojili Patrik Pavić i Krešimir Nežmah iz drugog i trećeg razreda XV. gimnazije u Zagrebu, dok je broncu osvojio Martin Josip Kocijan iz 4. razreda Gimnazije J. Slavenskog Čakovec.
U konkurenciji 56 natjecatelja iz 13 zemalja Hrvatska je tako u zauzela drugom mjesto u ukupnom poretku, odmah iza Poljske.
Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 17. srpnja) te Izbornim pripremama (Zagreb, 29. i 30. srpnja)”, dodaju.
Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, a u organizaciji nastupa još su sudjelovali Matej Ferenčević i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.