Dječji park u Okolima omiljeno je okupljalište najmlađih mještana

Prošle godine u samom središtu naselja Okoli srušio se stari trijem. Kako je istaknuo načelnik Dražen Pavlović, brzom reakcijom djelatnika općine pristupilo se uklanjanju razrušene građevine koja je bila opasna za promet i stanovništvo, a posebice djecu. Kako je riječ o čestici koja je u vlasništvu Općine Velika Ludina, Općinsko vijeće donijelo je odluku da se na tom mjestu izgradi moderno i funkcionalno dječje igralište.

„To je učinjeno već početkom ovog ljeta, a s obzirom da je bilo potrebe za dodatnim radovima koji su izvršeni, igralište je sada potpuno u funkciji i nadamo se da će razveseliti djecu iz tog djela naše općine i da će im biti omiljeno okupljalište“ – istaknuo je načelnik Pavlović.

Ova investicija vrijedna je 250 tisuća kuna, a u skorijoj budućnosti, slična se može očekivati u Vidrenjaku i Gornjoj Vlahiničkoj.

Također, u Velikoj Ludini se upravo gradi slično, u dvorištu dječjeg vrtića, dok je jedno planirano u sklopu novog parka pored crkve. Taj projekt također dobro napreduje, ishođena je građevinska dozvola, te se čeka natječaj iz EU fonda na koji će se prijaviti kako bi se ostvarilo sufinanciranje, odnosno, kako bi Općina brže i lakše realizirala isti, zaključio je načelnik Pavlović.