Aglomeracija Kutina – potpisan Ugovor za uređaj za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II

U sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ vrijednog 390.731.725 kn od čega 262.967.283 kn čine bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda, u Ravniku je potpisan Ugovor za projektiranje, izgradnju i pokusni rad na uređaju za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II. Tehnologija novog postrojenja bit će slična postojećoj. Tu će se provoditi aeracija, oksidacija, filtracija i dezinfekcija.

Ovaj ugovor vrijedan 40.447.641,00kn istaknuo je prilikom njegova potpisivanja Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. „EU sredstva koja su osigurana po ovom ugovoru su 27,2 milijuna kuna, RH i Hrvatske vode će izdvojiti po 5,3 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave, dakle, gradovi Kutina i Popovača te Općine Velika Ludina po 2,6 milijuna kuna, a ostatak čine vlastita sredstva Moslavine d.o.o.“ – naglasio je Šepak.

Izabrani izvođač radova će biti Vodotehnika d.d. Zagreb, tvrtka koja ima iskustva u radu na sličnim projektima.  „Očekujem u realizaciji projekta kooperativnost svih sudionika. Ako se to dogodi, efekt će biti dobar, a realizacija projekta će rezultirati vrhunskom kvalitetom“-ističe direktor Šimun Lušić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici Grada Kutine,   Grada Popovače i Hrvatskih voda, a kako je istaknuo gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, provedba ovog projekta omogućit će brojne benefite. “Ovo je još jedan korak ka realizaciji projekta Aglomeracije koji je iznimno zahtjevan i specifičan, ali je njegova vrijednost neprocjenjiva za sve nas Kutinčane. Naime, svi naši stanovnici u prigradskim naseljima dobit će vodovodnu mrežu” – rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Da je riječ o projektu važnom za šire područje Moslavine naglasio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković zaključivši kako će njegova provedba doprinijeti opstanku stanovništva u ovim krajevima.

Da se radi o jednom od iznimno tehnički zahtjevnih projekata u vidu vodno-komunalne infrastrukture, koji je jedan od 59 sufinanciranih od strane Hrvatskih voda, potvrdio je Goran Milaković, zamjenik voditelja sektora EU projekata, zaželivši uspješan početak radova.

Dodajmo i kako se uskoro očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta.