U Popovači započelo potpisivanje Ugovora o financiranju udruga

U uredu gradonačelnika Grada Popovače započelo je potpisivanje ugovora o financiranju sa svim udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za ovu godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe, projekte, manifestacije i aktivnosti prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

„Ukupno su za potpore udrugama Proračunom Grada Popovače u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 906.500,00 kuna, no zbog gospodarskih teškoća uzrokovanih epidemijom bolesti izazvane koronavirusom COVID 19 Grad je bio primoran uvesti mjere štednje te je umjesto planiranog iznosa udrugama dodijeljeno 600.500,00 kuna. Ovih dana očekujemo potpisivanje ugovora o financiranju sa 52 udruge”- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Pored navedenih sredstava potpore djelovanju udruga Grada Popovača iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro Grad financira udruge u području sporta u iznosu od 722.000,00 kuna.