Sastalo se Vijeće mjesnog odbora Voloder

U Voloderu je prošloga tjedna održan sastanak Vijeća mjesnog odbora kojem je nazočio i gradonačelnik Josip Mišković.

Na sastanku je raspravljano o mogućnosti podnošenja prijedloga vezanih za IX. Izmjene prostornog plana uređenja i V. Izmjene urbanističkog plana Grada Popovače te je usvojen zaključak o pokretanju inicijative za izmjenu Urbanističkog plana Volodera krajem ove godine.

Dnevni red sastanka obuhvatio je i izvješće o komunalnim potrebama ovog naselja, te su vijećnici upoznali gradonačelnika s potrebom zabrane parkiranja ispred ugostiteljskog objekta Mary- Mar kako bi se osigurao siguran i nesmetani prolazak pješačkom stazom u samom središtu mjesta. Istaknut je i problem lošeg stanja mosta preko Voloderca ispod pruge u Donjem Krivaju kojeg mještani koriste za dolazak do svojih njiva, a upozoreno je i na nekoliko zapuštenih zemljišta te zarasli dio pješačke staze u Gornjem krivaju.

Govoreći o potrebama naselja, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija naglasio je i popravak koša na mjesnom igralištu kao i prijedlog da se postavljanjem stupića na ulazu na igralište iza pučkog doma spriječi prolazak vozilima od mjesne trgovine. Također je izrazio želju mještana za postavljanjem jarbola na vidljivoj lokaciji u centru Volodera te podsjetio na potrebu izrade nadstrešnice za djecu koja kod pučkog doma čekaju autobus. Voloderski Mjesni odbor izvijestio je i o oštećenim bankinama u Vezmarovoj ulici uslijed radova na uređenju nogometnog igrališta.

U okviru ovog sastanka raspravljano je i o organizaciji manifestacije Voloderska jesen, te je usvojen zaključak da se ona ove godine, s obzirom na koronavirus, neće održati uz uobičajeni trodnevni program, već će se samo prigodno obilježiti kraćim druženjem uz nekoliko tradicionalnih sadržaja kao što su sveta misa zahvalnica, izložba slika i fotografija odnosno vina i slično.