Popovački Ogranak Udruge Hrvatski domobran ima novo vodstvo

Udruga Hrvatski domobran Ogranak Popovača održala je svoju godišnju skupštinu. Predstavljajući Izvješće o radu Udruge, predsjednik Slavko Davosir podsjetio je na aktivnosti realizirane u protekloj godini naglasivši da Izvršni odbor i ostali članovi svojom dužnošću smatraju pronalaziti, obilježavati i održavati grobove žrtava II. svjetskog rata i poraća, Domovinskog rata odnosno žrtava komunističkih zločina.

„Osim što smo radili na istraživanju žrtava, organizirali smo i nekoliko hodočasničkih spomen pohoda po domovini i šire- Zrin, Gvozdansko polje, Dvor, Vukovar, Bleiburg. U tom smislu kontinuirano njegujemo suradnju sa sisačkim Ogrankom Hrvatskog domobrana kao i sa veteranima zagrebačke 148. brigade Trnje, budući ponekad nema dovoljan broj članova iz Popovače za samostalna putovanja“- izvijestio je Davosir te ovom prilikom podsjetio na realizaciju postavljanja obilježja u spomen na žrtve, tzv. bijelih križeva istine u Osekovu i Strušcu. Kako je naglasio, gotova je i izrada takvog križa za Gornju Jelensku, no još nije izvršeno postavljanje.

Na ovogodišnjoj skupštini popovačkog Ogranka Udruge Hrvatski domobran imenovano je novo vodstvo udruge. Za predsjednika je izabran Ivica Radman, za njegova zamjenika Slavko Davosir dok će dužnost tajnika u narednom razdoblju vršiti Dražen Čukelj. U okviru svog obraćanja novoizabrani predsjednik je kao jedan od najznačajnijih ciljeva svog angažmana istaknuo povećanje broja članova sa dosadašnjih 40-ak na njih 60, uz uključenje u rad udruge što većeg broja mladih.