Nogometašice OŠ “Zorka Sever” sudjelovale na državnoj završnici Plazma Sportske igre mladih

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili su se mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske.

„Školsko-sportsko društvo “Zora” iz Popovače predstavljalo je našu Sisačko-moslavačku županiju. Djevojčice u kategoriji 2005. godište i mlađe natjecale su se s još devet ekipa u Splitu u sklopu Coca-cola Cupa. Državna završnica održala se od 15. do 17. srpnja, a sva natjecanja i boravak djece u Splitu organizirani su prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH. Naše predstavnice osvojile su četvrto mjesto kao jedina školska ekipa dok su sve ostale predstavnice članice ženskih nogometnih klubova. ŠSD “Zora” čine učenice Osnovne škole Zorke Sever pod vodstvom učitelja i trenera Nikole Bartulića. Učenice od petog do osmog razreda pohađaju izvannastavnu aktivnost Nogomet. Redovito održavaju treninge u školskoj dvorani. Unatoč novonastaloj situaciji zbog pandemije i nemogućnosti treniranja, trudile su se ostati u formi. Čestitamo ekipi iz Čakovca – Međimurskim lepim pucama na osvojenom prvom mjestu. Zahvaljujemo organizatorima Igara na odličnoj organizaciji i suradnji, a Gradu Popovači hvala na pokroviteljstvu“ – poručuju iz OŠ Zorke Sever.

Dodajmo kako je Coca-cola Cup osmišljen kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, poštene igre i timskog duha.