Na području Kutine u 2019. smanjen broj prometnih nesreća za 14%

U 2019. godini na području Grada Kutine smanjen je broj prometnih nesreća za 14% te se njihov broj sa 200 smanjio na 172 prometne nesreće. Izvijestio je to Alen Bilandžija načelnik prometne policije PP Kutina na prošloj on line sjednici Gradskog vijeća. Nešto su manji i brojevi ozlijeđenih osoba i materijalne štete.
Najveći broj nesreća u 2019. bili su bočni sudari i slijetanja vozila s ceste,  a odmah zatim sudari u slijedu vozila. Neprimjerena brzina bila je najčešći razlog nesreće, ali tu su i ostala nepoštivanja propisa poput vožnje u rikverc, nepoštivanje prednosti prolaska i slično.
   Najčešće su se prometne nesreće događale utorkom i subotom, najčešće od 14-16 ili 10-12 sati.
 U samom gradu zabilježeno ih je 129, a od obližnjih sela najviše u Repušnici 13, te Banovoj Jaruzi 11.
  Zagrebačka ulica, Ulica Kralja Petra Krešimira i Hrvatskih branitelja točke se najčešćeg događanja prometnih nezgoda u Kutini. Slijede ih Ulica Vladimira nazora, Sisačka, te Stjepana Radića.
  Alkohol je kao uzrok  evidentiran u 27 prometnih nesreća, za tri manje nego u prethodnoj godini.
  Najviše nesreća prouzročili su vozači osobnih automobila, te potom vozači teretnih vozila. Na autocesti A3 koja dijelom prolazi kroz Grad Kutinu u prošloj godini dogodilo se 36 prometnih nesreća, no one nisu ubrojene u prometne pokazatelje ovog izviješća.