Ljeto na Gradskom bazenu u Kutini

Od  20. lipnja otvoren je kutinski bazen te građani Kutine i svi oni koji se u ovom periodu visokih temperatura nalaze u Kutini, na ovoj destinaciji mogu potražiti odmor i rekreaciju.

Gradonačelnik Zlatko Babić pri obilasku je naglasio kako je kupalište ove godine dodatno uređeno, obnovljen je sustav pripreme vode i punjenja bazena, te su oko bazena jednim dijelom postavljene ležaljke i suncobrani. „Pozivam sugrađane da dođu na naš bazen jer imamo dovoljno prostora kako bi zadovoljili sve propisane mjere HZJZ i Stožera civilne zaštite RH i kako bi bezbrižno uživali u ljetu. Isto tako, pozivam ih da puste svoju i djecu, naše najmlađe, da ovdje provedu svoje slobodno vrijeme. Nemamo još niti jednu informaciju da su bazeni u Hrvatskoj izvori zaraze, već naprotiv, to su mjesta gdje se sigurno možemo odmoriti. Zbog dosta lošem vremenu koje se protezalo kroz nekoliko vikenda u srpnju, ove je godine bazen nešto slabije posjećen, no, s dolaskom ovog vala lijepog vremena, prilika je da se poveća posjeta i da se opravdaju  ovogodišnja ulaganja u gradski bazen“ – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ove je godine uspješno održana i Škola plivanja „Delfin“,a   program škole uz pomoć profesora Ivana Mažara zadovoljio je 31 polaznik, no, to nije jedina ljetna aktivnost na ovom sportskom terenu, napomenuo je voditelj bazena Nebojša Čović. „Naime, 7.kolovoza održat će se turnir u vaterpolu te pozivamo sugrađane da iskoriste dobru vodu i ugodan ambijent na bazenu.“

Radno vrijeme bazena je svakoga dana u vremenu od 10.00 do 20.00 sati, sve do 23.kolovoza, do kada traje sezona kupanja. Također, Čović je napomenuo i kako Kutina svojim građanima nudi i brojne druge sportske sadržaje poput teniskih terena koji su osvijetljeni te se treninzi mogu odvijati i u večernjim satima, a tu je i nova atletska staza, te novoouređena kuglana koja je otvorena svakoga dana do 21 sat.

Uz redovita ulaganja u sportsku infrastrukturu te nove sadržaje, Grad Kutina postaje sve poželjnija destinacija za aktivno provođenje godišnjeg odmora za svoje građane.