Dodijeljena bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO 2 u Novskoj dodijeljeni su ugovori na bespovratna sredstva iz programa „Integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Ugovore je uručila pomoćnica ministra Katica Mišković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prigodom dodjele Ugovora, posjetila je kako je Hrvatska Vlada u proteklom razdoblju za Sisačko-moslavačku županiju izdvojila 1,9 milijarde kuna od 10,7 milijardi kuna koliko je bilo namijenjeno za područje cijele Republike Hrvatske.

„Danas je ugovore za bespovratna sredstva za njihove projekte dobilo 41 korisnika, ukupno 41 milijuna kuna, od čega za dvadeset i jednog poduzetnika izdvojeno je 7 milijuna, dok su ostala sredstva namijenjena jedinicama lokalne samouprave“ – kazala je Katica Mišković, pomoćnica ministra.

Ovo je bio i jedan od velikih dana za Sisačko-moslavačku županiju, ali i pojedine jedinice lokalne samouprave, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora zamjenik župana Roman Rosavec. „Velika su to i značajna sredstva! Među dobitnicima je i Sisačko-moslavačka županija. Mi smo nastavili i dalje ulagati u školstvo,  naime, Županija je dobila 400 tisuća kuna bespovratnih sredstava za rekonstrukciju školskog igrališta u Topuskom“ – naglasio je Rosavec.

Među potpisnicima Ugovora bio je i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković. „Dobili smo 200 tisuća kuna za izgradnju 4. faze vodovodne mreže u naselju Moslavačka Slatina. Tim projektom doći ćemo do zadanog cilja, vodovodna će mreža biti u svim naseljima, odnosno, svi će naši stanovnici imati pristup istoj. Ovo su važna sredstva jer zbog smanjenja prihoda gradskog proračuna ove godine to ne bi mogli sami realizirati, a sada ćemo to ipak uspjeti.“

Najveći Ugovor, vrijedan čak 30 milijuna kuna, potpisao je Davor Malović, ravnatelj Tehničke škole Sisak, a uz pomoć tih bespovratnih sredstava zgrada bivše Domobranske vojarne u Sisku postat će Regionalni centar kompetencija.