Središnji paviljon Opće bolnice Sisak svoje prve pacijente mogao bi primiti u veljači iduće godine

Ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku, dr.Tomislav Dujmenović, kazao je kako radovi na budućem Središnjem paviljonu sisačke Bolnice napreduju prema zadanoj dinamici te da je na gradilištu dnevno stotinjak radnika. Uvjerio se u to prilikom obilaska i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Radovi na objektu nisu stali za vrijeme korone. Dakle, radovi su bili možda malo manjeg intenziteta. Rok za završetak ovog objekta je kraj godine, nadamo se da ćemo prije Božića, negdje početkom prosinca imati potpuno dovršeni objekt. Ovog trenutka montiraju se instalacije, električne, vodovodni, uređaji, strojarska oprema i zatvaranje objekta fasadom. Vjerujem da će se to uskoro dogoditi“, rekao je Žinić.

Dodaje kako će buduća moderna bolnica imati novu opremu, a dio postojećih odjela sisačke Bolnice bit će premješten u Središnji paviljon radi smanjenja određenih troškova. „Više od 8500 metara neto kvadratnog prostora dnevne bolnice i hitnog objedinjenog bolničkog prijema će biti nešto što će povećati kvalitetu zdravstvene zaštite i usluge, omogućiti našim liječnicima i medicinskom osoblju da mogu kvalitetnije zbrinuti pacijente koji dolaze, a naravno i njima će to biti puno ugodnije“, istaknuo je Žinić.

Podsjeća kako su radovi trebali biti okončani u svibnju ove godine, no zbog određenih neprilika prilikom iskapanja, potrebnih dodatnih radova, radovi su prolongirani do kraja ove godine. No vjeruje kako će ovoga puta sve biti završeno na vrijeme kako bi bio omogućen i tehnički pregled, te kako bi Središnji paviljon svoje prve pacijente mogao primiti u veljači iduće godine.