Sisačkoj bolnici doniran respirator sa zatvorenom krivuljom regulacije

Članica C.I.O.S grupacije, trgovačko društvo CE-ZA-R Centar za reciklažu iz Zagreba, u cijelosti je podmirila troškove nabave jednog naprednog respiratora sa zatvorenom krivuljom regulacije i pripadajuće opreme u iznosu od 250 tisuća kuna. Ravnatelju sisačke Opće bolnice dr.Ivo Pedišić, dr.Tomislavu Dujmenoviću vrijednu donaciju prošlog je tjedna predala Tajana Tomašević u ime Uprave CIOS grupacije.

Dujmenović je istaknuo kako će navedeni respirator biti na raspolaganju Odjelu anesteziologije sa reanimatologijom intenzivnom medicinom. „Svi teški bolesnici, bilo sa COVID-19, ili sa nekim drugim teškim oboljenjima, u jednom trenutku kada dolazi do poremećaja disanja i respiratorne insuficijencije, potrebno je nastaviti liječenje sa respiratorom. Naša bolnica nema dovoljan broj respiratora tako da će nam ovaj uređaj itekako značiti“, kazao je Dujmenović.

Tomašević je istaknula kako je CIOS grupacija nakon izbijanja koronavirusa u Hrvatskoj donijela odluku o nabavci respiratora za hrvatske bolnice. „Posve logična odluka je zapravo bila da se jedan uređaj donira vašoj bolnici, Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić u Sisku iz razloga što CIOS grupa djeluje u Sisku od 2001.godine. Tako da ta jedna strateška odrednica da CIOS grupa uvijek bude partner zajednici u kojoj djeluje i da pomaže one projekte koji imaju za cilj unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana, za nas imaju prioritet“, rekla je Tomašević dodavši kako je respirator nabavljen u Švicarskoj i ima iznimno veliku kvalitetu i sigurnost provođenja mehaničke ventilacije.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić se zahvalio na ovoj donaciji u ime svih stanovnika županije, kao i u ime djelatnike bolnice. „Ovo je jedan vrijedan uređaj, njegova vrijednost je itekako bitna što će služiti za liječenje naših bolesnika. Hvala na ovim poticajnim riječima i hvala vama i cijeloj CIOS grupi što je vodi brigu da je zdravlje, općenito kvaliteta življenja naša zajednička briga. Zdravlje ljudi je na prvom mjestu i sigurnost“, kazao je Žinić koji se zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što su učinili u borbi protiv koronavirusa.