Proslavljena elektrifikacija zvona na kapeli sv. Florijana u Podbrđu

U petak, 5. lipnja, u naselju Podbrđe, Župa Popovača  obilježen je događaj elektrifikacije zvona na kapeli sv. Florijana. Naime, ove godine, prihodima župe, elektrificirano je zvono na kapeli. Zalaganjem župe Grad je uredio okoliš kapele i postavio nove klupe pa se sada u centru sela jasnije vidi kapela kao središte svakog okupljanja.

Budući da je ove godine, zbog pandemije koronavirusa, bila otežana organizacija proslave sv. Florijana, vatrogasci su pozvani da zatraže zagovor svojeg zaštitnika sada kada su preventivne mjere popustile. Okupili su se predstavnici okolnih DVD-a te članovi lokalnog DVD-a Podbrđe i gradskog DVD-a Popovača.

Obredi su započeli molitvom za pokojne branitelje i vatrogasce kod spomenika generalu Červenku. Uslijedio je blagoslov zvona i sveta misa. Obrede je predvodio vlč. Marijan Koren, upravitelj Župe Gornja Jelenska, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ivanom Petrovićem. Na kraju svete mise blagoslovljeni su radovi na DVD-u Podbrđe.  Na svetoj misi su sudjelovali predstavnici Grada Popovače predvođeni gradonačelnikom Josipom Miškovićem, pjevanje je animirao mješoviti župni zbor, a susret je nastavljen druženjem.