Interpretatori hrvatske tradicijske kulture dobili potvrde o završenoj edukaciji

U turističkom objektu „Moslavačka priča“ u Maloj Ludini, 23.lipnja, dodijeljene su potvrde polaznicima edukacije „Interpretatori hrvatske tradicijske kulture“ koju je s Visokom školom za komunikacijski menadžment i turizam Edward Bernays provela Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije.

„Sam program izveden je kroz tri modula po tri tematske cjeline, sastojao se od teorijskog i praktičkog dijela, a proveden je u suradnji s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“, Institutom za etnologiju i folkloristiku, Etnografskim muzejom u Zagrebu , te Hrvatskom obrtničkom i gospodarskom komorom. Ovo je jedna posve nova priča koja sada u vrijeme „post corone“ dolazi u prvi plan. Ovaj program je bio užitak i za nas predavače i za polaznike“ – naglasila je prof.Romana Lekić iz Visoke škole za komunikacijski menadžment i turizam Edward Bernays.

Ingrid Padjen Đurić, direktorica TZ Sisačko-moslavačke županije istaknula je kako je riječ o jedinstvenoj edukaciji koju je završilo 30-ak polaznika, koji dolaze iz različitih sektora, ali su dionici turizma. „Sve je ovo provedeno s ciljem poboljšanja turističkog proizvoda te povezivanja naših regija, te bolje promocije naše Županije, Županije koja obiluje tradicijom.“

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u ovoj je prigodi istaknuo kako je naša županija prva u Hrvatskoj koja je krenula s ovakvom vrstom edukacija te kako se izuzetno ponosi polaznicima koji će raditi na promociji ove „zeleno-plave zipke“ koja možda nema more, ali ima pregršt predivnih lokacija i vrijednosti koje turisti trebaju upoznati.

Polaznici edukacije osim djelatnika u turističkom sektoru bili su i učitelji, voditelji kulturno-umjetničkih udruga, te djelatnici u kulturi, a jedna od polaznica edukacije bila je Martina Mladenović, ravnateljica Interpretacijskog centra baštine Banovine: „Edukacija je bila izuzetno kvalitetna. Svi segmenti gradiva koje smo prolazili itekako će mi dobro doći u razvoju vlastitog poslovanja u Interpretacijskom centru baštine Banovine koji se nalazi u Petrinji. Naime, učili smo o tradicijskoj kulturi, a to je i poslanje ovog centra, da približi i prestavi baštinu kojom se ponosimo.“