Davor Božinović videovezom razgovarao s korisnicima Doma za starije i nemoćne u Sisku

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, ujedno i nositelj HDZ-ove liste u VI. izbornoj jedinici Davor Božinović, u pratnji Ivana Celjaka, zamjenika sisačko-moslavačkog župana, posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Sisku i razgovarao s korisnicima Doma, ali samo putem video veze, odnosno informacijsko-komunikacijske opreme koja je nabavljena za potrebe Doma početkom svibnja ove godine.

„Zapravo je sjajan doživljaj. Prvo me je oduševio entuzijazam koji postoji kod korisnika ovoga Doma, što samo govori o tome da imaju vrhunsku skrb i ja se zahvaljujem ravnateljici na svemu što rade za svoje starije sugrađane ovdje u Domu u Sisku. Sretan sam što su kroz ovu krizu prošli bez posljedica. Znamo da nije lako bilo nekoliko mjeseci biti zatvoren, pogotovo u toj dobi, pogotovo lišen posjeta najbližih i najmilijih“, rekao je Božinović.

Informacijsko-komunikacijska oprema postavljena je u prostor Dnevnog boravka, dok dva tableta koriste korisnici koji se teško mogu kretati. „Meni je nekako puno srce kada vidim njih ovako dobro raspoložene i ja sam ih se u ime svih nas, članova Nacionalnog stožera, osim što sam im prenio pozdrave i dr.Beroša, dr.Markotić i Capaka, zahvalio na tome što su izdržali i zahvalio na tome što su imali razumijevanja za sve ono što smo morali poduzeti kako bi zaštitili njihove živote i zdravlje“, dodaje Božinović.

Ministar i dalje poziva na oprez, te poštivanje svih propisanih mjera. „Moramo svi biti svjesni da je virus još uvijek tu, da on nije nestao i brzina njegovog širenja sada prije svega ovisi o tome koliko se svi mi pridržavamo barem onih osnovnih epidemioloških mjera, a to znači održavanje fizičke distance, higijene prostora, osobne higijene, korištenja maski u zatvorenom prostoru, a sada počinje ljeto, ljepši dani i zato bi ih trebalo što više provoditi na otvorenom“ zaključio je Božinović.

Podsjetimo kako je navedenu informacijsko-komunikacijsku opremu za uspostavljanje video veze nabavio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. Donacija navedene opreme je dio najave da će se župan i njegovi zamjenici odreći 20 posto svojih plaća, te donirati novac u svrhu obrane i pomoći za vrijeme pandemije koronavirusa.