Uređenje teniskih terena na kutinskom gradskom stadionu

Sportski centar Kutina danas je počeo s radom, a kutinske teniske terene na kojima su radovi u tijeku obišao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima i predstavnicima Sportskog centra Kutina.

Uređenje terena Sportskog centra provedeno tijekom 2019. i 2020 . godine uključuje uređenja kuglane i rekonstrukciju atletske staze, a Grad Kutina prijavio je i projekt za adaptaciju dvorane IV u Sportskom centru Kutina.

Trenutno se radi na uređenju teniskih terena. „Ulažemo u obnovu teniskih terena i zamjene  elektroinstalacija na terenu. Sama elektroinstalacija je rađena bez dokumentacije i projekata. Često je dolazilo do kvarova radi čega smo odlučili zamijeniti postojeću rasvjetu kako bi poboljšali uvjete našim tenisačima. Troškovi zamjene rasvjete iznose oko 150.000,00 kuna.  Uz to, prionut će se provođenju projekta vezanog za objekt koji se nalazi pored teniskih terena. Spomenuti objekt nije adekvatan, bez dozvole je, ali je prijeko potreban tenisačima te ćemo iz tog razloga prionuti na pronalazak rješenja odnosno projektnu dokumentaciju kako bi se omogućio adekvatan objekt. I dalje nastojimo ostvarivati što bolje uvjete treniranja, kako profesionalnog tako i rekreativnog.“

Iz Grada poručuju kako će se sve daljnje sportske aktivnosti odvijati prema preporukama Stožera civilne zaštite kao i najavljeno skoro otvaranje kutinskog gradskog bazena. (izvor:www.kutina.hr)