Sufinanciranje novog zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima na području Grada Popovače

Grad Popovača će i u 2020. godini sufinancirati nova zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima. Gradonačelnik Josip Mišković objavio je Javni poziv putem kojeg će Grad dodjeliti sredstava potpore poduzetnicima u svrhu sufinanciranja novog zapošljavanja, a s ciljem direktnog utjecaja na brži razvoj poduzetništva – gospodarstva.

Korisnici sredstava mogu biti: poslodavci, pravne i fizičke osobe koje samostalno i trajno obavljaju djelatnost s namjerom ostvarivanja prihoda. Pravo na ostvarivanje ove mjere može ostvariti samo poslodavac koji ima registriranu tvrtku na području Grada Popovače i koji je u 2020.g. zaposlio radnika prijavljenog na HZZ-u Popovača.

Prijava na Javni poziv treba sadržavati obrazac zahtjeva podnositelja te obveznu dokumentaciju. Popis iste, kao i tekst Javnog poziva može se pronaći na mrežnoj stranici Grada Popovače.

Sredstva za poticanje novih zapošljavanja, koja su nepovratna, odobravaju se podnositeljima koji ispunjavaju uvjete iz ovog Javnog poziva, u iznosu od 10.000,00 kn po novozaposlenom radniku, s tim da jedan poduzetnik može koristiti poticajnu mjeru za najviše dva radnika.

Zahtjevi za dodjelu poticajnih sredstava za zapošljavanje podnose se na adresu Grad Popovača, Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje, Popovača, Trg grofova Erdӧdyja 5, a ovaj Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najduže do 20. prosinca ove godine.