Općina Velika Ludina gradi prepumpnu stanicu za vodovodnu mrežu

Općina Velika Ludina trenutno radi na izgradnji prepumpne stanice  vrijedne 1 milijun i 700 tisuća kuna, sufinancirane sredstvima EU fondova, kojom će se poboljšati kvaliteta vodovone mreže u naseljima na sjeveru općine.

U razdoblju od osnutka, odnosno od 1993. pa do 2007.godine, Općina je napravila vodovodnu mrežu u gotovo svim naseljima. Tim radovima nije bila obuhvaćena jedino Ludinica, naselje podno Moslavačke gore, koje broji 15-ak stanovnika. No, sa sve većim brojem priključaka, problem se pojavio u sjevernom dijelu Općine. Stupac vode u naseljima na tom području je nešto viši, što utječe negativno na pritisak u vodovodnoj mreži.

„Sva tri kraka koja idu od Velike Ludine, prema Katoličkom Selišću, Gornjoj Vlahinički i Mustafini Kladi, sada će imati veći pritisak, otprilike 4-5 bara, koliko će biti i potrebno. Također, realizacijom ovog projekta omogućit će se izgradnja vodovodne mreže i u naselju Ludinica. Da se tamo napravio prije vodovod, uopće ne bi bilo pritiska jer je to najviša točka općine. No, sad sa ovom prepumpnom stanicom bit će moguće da napravimo vodovod i za tih nekoliko obitelji. Troškovnike smo već napravili, u proračun smo stavili inicijalna sredstva za to i nadamo se da bi zaista ove godine, ako ova kriza ne bude dugo trajala, završiti vodovodnu mrežu. Sada gradski vodovod ima 97% stanovnika naše općine, a po završetku ćemo moći reći kako ga imaju svi“ – istaknuo je načelnik Dražen Pavlović pojasnivši kako su ovi radovi planirani još 2017.godine, a realizacija se događa upravo sada zbog izvora financiranja.