19. sjednica Županijske skupštine protekla u donošenju važnih mjera i odluka za pomoć stanovnicima

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 30. travnja 2020. godine, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, nazočio 19. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije koja je po prvi put održana elektroničkim putem, a koju je vodila predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Na održanoj elektronskoj Sjednici sudjelovalo je 28 vijećnika.

Prva i najvažnija točka Dnevnog reda bile su Izmjene i dopune Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2020.godinu. Županijska skupština prihvatila je ovu točku većinom glasova. Izmjenama i dopunama Proračuna smanjeni su rashodi poslovanja za gotovo 17 milijuna kuna, a sredstva će biti usmjerena za pomoć županijskom gospodarstvu.

Uz usvojene prijedloge izvješća, analiza i suglasnosti koje su bile dio Dnevnog reda, donesene su i Odluke o Dodjeli javnih priznanja. Naime, ove godine Sisačko-moslavačka županija će za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeliti javno priznanje Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Nikoli Perkoviću, dok će priznanje za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije biti dodijeljeno Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ , Karmen Valenta i Matiji Sloupu. Priznanje za iznimno postignuće u jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljeno Darku Sertiću.

Župan je prilikom Sjednice istaknuo važnost donošenja svih Odluka na Skupštini ali i sudjelovanja jedinica lokalne samouprave te zamolio neka svi izađu u susret ugostiteljima kako bi proširili radne površine na otvorenom te tako mogli udovoljiti uvjetima koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.