Uskrsno uređenje Grada Popovače

Grad Popovača i gradska Turistička zajednica uredili su uži centar uskrsnim motivima. S obzirom na epidemiju izostalo je druženje, ali barem u prolazu građani u ovo uskrsno vrijeme mogu uživati u pogledu. Uz zečeve i piliće, poznati popovački kružni tok već drugu godinu zaredom krasi velika pisanica koju su oslikali članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“.

Pisanicu kras popovačka crkva sv. Alojzija Gonzage, lik uskrslog Isusa koji svima želi sretan Uskrs, a koji je ujedno i simbol ljubavi i nade. Također krase ju i tradicijski motivi Moslavine, a to su motivi trijema – tradicijske moslavačke okućnice, konja koji je simbol stočnog sajma, arheološkog nalazište Ciglenice te blagdanskog moslavačkog stola. Zatim krasi ju i motiv roda koje su i simbol Lonjskog polja, motiv plesača u narodnim nošnjama, te motiv jelena i košute kao simbola Moslavačke gore. Preko pisanice se rasprostire vinova loza, a sve se to nalazi u košarici moslavačkog veza.

Osim ove pisanice, Štrkovci su građanima poklonili i uskrsnu izložbu „Aleluja“ koju je moguće pogledati putem njhovog youtube kanala, a ukoliko prilike dozvole ista će biti dostupna i u Pastoralnom centru Župe sv. Alojzija Gonzage.