Uskrsna misa u kutinskoj župnoj crkvi sv. Marije snježne

Na Uskrs u praznoj kutinskoj župnoj crkvi sv. Marije Snježne misu je predvodio župnik vlč. Mato Draganović.

„Sretan Uskrs!
Izražavam svoju blizinu, podršku i ljubav, i znajte niste napušteni, ove dane fizičke odvojenosti mi svećenici, svaki dan prikazujemo sv. Mise za vas, molimo s Vama i osobno više molitava. Teško nam pada što sami bez vaše tjelesne prisutnosti slavimo Boga, što su nam crkve sablasno prazne, što sva slavlja sakramenata odgađamo za neko bolje vrijeme i u takvom teškom vremenu za Crkvu slavimo Uskrsloga. Uskrsnu Isus doista, u ranu zoru uskrsnu. Aleluja”, rekao je na početku misnog slavlja kutinski župnik.
Uskrs je najradosniji dan za čovječanstvo i svakog čovjeka. U vrijeme vladavine koronavirusa Uskrs nam je potrebniji nego ikada. Uskrs sve obnavlja i daje nam snage da zakoračimo u ono što ne poznamo, u svjetlo, u radost, u slobodu. Poručio je vlč. Mato Dragaonović.
„Uskrsli Krist osmišljava tvoj život, pretvara tvoju ništavost, napuštenost i osamljenost, tvoj Veliki petak u proslavu. Danas doživi uskrsnuće usred svoje svakodnevnice, uskrsnuće u svom životu, uskrsnuće u svom predanju, uskrsnuće u svom umiranju…“ rekao je u nadahnutoj propovijedi kutinski župnik te je poručio „Treba nam jedno novo srce, proljeće, proljeće duha, proljeće srca. Ustani hrabro, Bog je upisao uskrsnuće u svaki list svakoga stabla, pa onda sasvim sigurno i u tvoje srce. Istina, Bog ti nije obećao osmijeh bez suza, put bez trnja, život bez bolesti, obilje bez oskudice, radost bez tuge. A li ti je darovao ljubav prema ljudima vjeru u život, nadu u vječnost po Uskrsnuću, ali na sve što s ljubavlju, žrtvom i Usrkslim Isusom proživite i bit ćete pobjednici nad svakom nemoći.“
Na kraju propovijedi vlč. Mato Dragaonović poručio je župljanima: „Draga braćo i sestre! Hrabro pretrpite i ovo pandemijsko vrijeme biti će dovršeno usavršavanjem vašeg života, uskrsnućem.
Čestitajući vam braćo i sestre Uskrs, želim da u svim svojim konkretnim životnim okolnostima osjetite radost da ste kao Kršćani dio najveće novosti u povijesti svijeta, početak novog svijeta u Isusu Kristu. Želim vam da ta Uskrsna radost naraste toliko da postane razgovjetna, vidljiva i opipljiva u novosti odgovora na probleme u čestitosti i hrabrosti vaših koraka, misli i djela.“