Preminuo vlč. Tomislav Vučur, župnik iz Međurića

U bolnici sv. Rafael u Strmcu preminuo je župnik Župe sv. Nikole Biskupa u Međuriću, Tomislav Vučur. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je 16. travnja Pismo pokojnikovoj obitelji, svećenicima Požeške biskupije i vjernicima Župe Međurić. Izvješćujući o svećenikovoj smrti, biskup piše: 

„U jutarnjim satima, 16. travnja 2020. na palijativnom odjelu Bolnice sv. Rafael na Strmcu preminuo je vlč. Tomislav Vučur, župnik Župe sv. Nikole u Međuriću, navršivši 52. godinu života, u 26. godini svećeništva. Želio bih s cijenjenom obitelji Vučur – majkom Marom, bratom Rankom i Mladenom te njegovom suprugom Ksenijom i djecom Ivanom, Mislavom i Matejem – i sa svim svećenicima Požeške biskupije i župljanima Župe Međurić podijeliti tugu rastanka u nadi susreta s preminulim svećenikom Tomislavom u vječnosti. Svojim patnjama velečasni Tomislav bio je sjedinjen s Isusovim trpljenjem, te vjerujem da se u osmini svetkovine Uskrsa pridružio i njegovoj pobjedi nad smrću. U trenutku zemaljskog  rastanka s preminulim svećenikom velika nam je utjeha duboko povjerenje u Boga, koje je u bolesti svjedočio svojim potpunim predanjem u njegove ruke, strpljivošću i vedrinom. Neka mu Gospodin udijeli vječni mir i nagradi za vjernost u služenju Božjem narodu Požeške biskupije, napose posljednjih godina u Župi Međurić. 

Zbog izvanrednog stanja u kojem se nalazimo i zabrane okupljanja, oproštaj sa smrtnim tijelom svećenika Tomislava slavit će se u najužem krugu obitelji na groblju u Voloderu, gdje će biti položen u grobnicu pokraj pokojnog oca Joze. Nemogućnost sudjelovanja na sprovodu potiče i subraću svećenike Požeške biskupije i vjernike Župe Međurić da preminulog svećenika Tomislava isprate  to usrdnijim molitvama. Pored toga svaki svećenik prikazat će za njega svetu misu i tako očitovati svoju duboku duhovnu bratsku povezanost s njime u trenutku odlaska s ovoga svijeta. Po završetku sadašnjeg izvanrednog stanja, okupit ćemo se u župnoj crkvi u Međuriću te ondje zajedničkom svetom misom povjeriti Bogu dušu preminulog svećenika i iskazati mu naše poštovanje i zahvalnost. Neka njegov svećenički lik trajno ostane u našem molitvenom spomenu.