Početak gradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj slatini

U Kutinskoj slatini započela je izgradnja dječjeg igrališta u neposrednoj blizini škole. Riječ je o projektu vrijednosti od 500 tisuća kn, a sa 355 tisuća kn sufinanciran je iz od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te je odobren po Natječaju kojeg je proveo LAG Moslavina.
„U Kutini u vrijeme corona krize neće obustaviti ni jedan EU projekt.“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine ističe kako će dječje igralište U Kutinskoj slatini doprinijeti razvoju opće društvene infrastrukture te podići kvalitetu življenja u ovom prigradskom naselju. S tom se ocjenom složio i Ivica Smola, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kutinska slatina.

Ivica Smola, predsjednik VMO Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić kako je grad Kutina pripremio mjere za pomoć malom i srednjem gospodarstvu na području Grada Kutine. Riječ je o mjerama koje su oslonjene i usklađene s mjerama Vlade RH te se odnose na oslobađanje ili smanjenje obaveza poduzetnika prema Gradu Kutini. Odluku o tim mjerama treba donijeti Gradsko vijeće Kutine, jer je za njihovo provođenje potrebno usvojiti rebalans proračuna. „Prihodi u gradskom proračunu, uslijed corona krize, bit će manji od planiranih. Zbog toga ćemo morati smanjivati i rashodovnu stranu proračuna.“, najavio je gradonačelnik Kutine.