Na 29. sjednici vijećnici usvojili odluku o uređenju Spomen parka hrvatskim braniteljima

Gradsko vijeće Kutine na svojoj je drugoj on line sjednici dalo suglasnost za projekt uređenja Spomen parka sudionicima Domovinskog rata na Gradskom groblju u Kutini. Bilo je prijedloga da bi lokacija u Parku 56. bojne bila dostupnija i građani bi ju možda češće posjećivali, no odlučeno je da se Spomen park uredi na Gradskom groblju u Kutini. Taj će park postati trajno mjesto odavanja počasti svim poginulim, umrlim, nestalim i živim sudionicima Domovinskog rata.     

Vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo i izviješće Eko Moslavine za 2019. godinu koje je su u ime tvrtke on line predstavili Vjekoslav Hanjilec i Renata Bolarić.
 

Konstatirano je kako je 2019. godina bila godina velikih promjena po pitanju zbrinjavanja komunalnog otpada, odnosno godina usklađivanja istog sa zakonskim propisima. Bila je to godina usvajanja novih navika odvojenog prikupljanja otpada, ali i godina primjene novog načina naplate zbrinjavanja komunalnog otpada. Nekoliko mjeseci bilo je potrebno da novi način odvojenog prikupljanja otpada građani počnu polako usvajati, a iz Eko Moslavine najvažnijim ističu edukacije od vrtićke dobi koje primjenjuju. Prošle godine, kako je rečeno, nije bilo eksternog dovoza otpada nego se on dovozio isključivo iz Kutine, Popovače i Velike Ludine, te su količine najmanje unazad 10 godina. Prikupljeno je 5,5 tisuća tona miješanog komunalnog otpada, 220 tona papira, 88 tona plastike, a građani su dovezli 9,5 tona tekstila i 28 tona elektroničkog otpada. Raspravljalo se i o problemima koji se znaju događati s polupodzemnim spremnicima i otpadomjerima i njihovom rješavanju.  
   Vijećnici su na 29. sjednici usvojili i izviješće o kakvoći zraka koje je u ime Petrokemije d.d. Kutina predstavio ing. Ivica Losso. Kakvoća zraka je zadovoljavajuća i nalazi se u prvoj kategoriji po pitanju amonijaka i ostalih onečišćujućih tvari, te je zrak u 2019. bio kvalitetniji u odnosu na prethodnu godinu.
   Vijećnici su na ovoj sjednici prihvatili i odluke o načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva i financiranja Vatrogasne postrojbe za 2020. godinu.