I ovaj produženi vikend #OSTANITEDOMA

Pred nama su Međunarodni praznik rada i vikend, no i dalje nije vrijeme za opuštanje te Policijska uprava sisačko-moslavačka poziva građane da i dalje budu odgovorni te da ovaj produženi vikend provedu kod kuće.

Iako smo već u prvoj fazi popuštanja mjera, a u ponedjeljak ulazimo i u drugu fazu i dalje svi moramo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, uputa i preporuka kako bi od koronavirusa zaštitili sebe i svoju obitelj, a sprječavanjem širenja zaštićujemo i najugroženije skupine naših sugrađana.

Kako bi osigurali poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici će stoga i ove dane provesti obilazeći mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju te će ih upozoravati na pridržavanje protuepidemijskih mjera. Policijska uprava sisačko-moslavačka poziva građane koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Iako se Praznik rada tradicionalno obilježava uz roštilj, pozivamo građane da ne pripremaju roštilj u prirodi te da izbjegavaju druženja, a ukoliko se ne žele odreći ”prvomajskog” običaja, neka roštilj pripreme samo za svoje ukućane u vlastitom dvorištu, na balkonu ili terasi.

Policijska uprava sisačko-moslavačka zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite odgovorni i ovog vikenda ponovno ostanite doma!

Fotografija: PP Lonjsko polje