Eko Moslavina školama i vrtiću donirala spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Povodom Dana planete Zemlje Eko Moslavina je Osnovnim školama Mate Lovraka i Vladimira Vidrića te Dječjem vrtiću Kutina ustupila na korištenje spremnike za razvrstavanje papira i plastike za unutarnje i vanjsko korištenje. Tako se nastavlja edukacija djece u području gospodarenja otpadom.

Zbog situacije sa Covid -19 krizom nije bilo moguće uručiti spremnike i pripremiti edukativne aktivnosti za djecu te su stoga Eko Moslavinu posjetile Vedrana Banda, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka, Snježana Coha, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Vidrića i Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

Ovogodišnja tema obilježavanja Dana planete Zemlje su klimatske promjene i akcije koje bi se trebale provoditi kako bi one što manje utjecale na okoliš i čovječanstvo. Biti ekološki osviješten i nije tako teško zaključile su ravnateljice i direktorica.

Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u svim dijelovima svijeta i stoga se moramo odgovornije ponašati, odvajati otpad, ne bacati otpad u prirodu, više koristiti papirnatu ambalažu, a manje onu plastičnu. „Edukacijom djece u budućnosti ćemo imati bolja promišljanja i postupanja prema prirodi i našem Planetu.“ Istaknula je Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine i dodala:

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

Na dobroj suradnji sa školama i na novoj donaciji Eko Moslavini direktorici Adrijana Cvrtila zahvalila je Snježana Coha, ravnateljica OŠ V. Vidrića i predsjednica aktiva ravnatelja kutinskih osnovnih škola. „Dan planete zemlje važan je datum našim učenicima i ova donacija će ih razveseliti.“, rekla je Snježana Coha.

Snježana Coha, ravnateljica OŠ V. Vidrića Kutina i predsjednica aktiva ravnatelja kutinskih osnovnih škola

Uz svakodnevno razvrstavanje otpada u svojim domovima postoji još mnogo malih stvari koje svakodnevno možemo raditi, a u zbroju velik su doprinos i pomažu očuvanju naše planete zaključile su direktorica Eko Moslavine i ravnateljice te su poručili stariji da se ugledaju na primjer djece koji su predani očuvanju i zaštiti okoliša i planete Zemlje. Učimo od djece.