Čestitka gradonačelnika Josipa Miškovića u povodu Uskrsa

Cijenjeni sugrađani,

u očekivanju najvećeg kršćanskog blagdana istovremeno smo u borbi s epidemijom koronavirusa suočeni sa snažnom potrebom za odgovornošću i ozbiljnosti na svim razinama.

Ovom prilikom još jednom Vas sve pozivam na solidarnost te praćenje i poštivanje svih preporuka nadležnih stožera i epidemiologa jer samo adekvatnom brigom za sebe i vlastito zdravlje, brinemo i o svojim najbližima  te našoj zajednici u cjelini. 

Gradska uprava Grada Popovače svakodnevno poduzima niz aktivnosti kako bi se u što kvalitetnijoj mjeri prilagodila novonastaloj situaciji. U cilju osiguravanja potpora gospodarstvu i građanima Grada Popovače u prevladavanju teškoća uzrokovanih epidemijom, Grad je uveo niz mjera pomoći i štednje. Obustavljeni su svi planirani rashodi koji nisu neophodni za redovito osnovno poslovanje, nužan nastavak započetih i ugovorenih investicija i projekata sufinanciranih iz EU fondova te osnovno održavanje komunalne infrastrukture.

U svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, za provedbu i nadzor provođenja definiranih mjera na području svoje nadležnosti zadužen je gradski Stožer civilne zaštite koji kontinuirano vodi brigu o poduzimanju pravovremenih mjera za našu lokalnu zajednicu.

Upućujem srdačnu zahvalu svima koji su na bilo koji način ovih dana uključeni u borbu protiv epidemije doprinoseći da iz ove situacije svi izađemo sa što manje negativnih posljedica.

Uskrsno razdoblje nosi poruku vjere, nade i ljubavi.

Simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću, pruža nam novu duhovnu snagu i ohrabrenje, a posebno u aktualnom vremenu kada sve teže pronalazimo izvore mira.

Neka u svima nama Uskrs pobudi nadahnuće za življenje istinskih, bezvremenskih vrijednosti, međusobno razumijevanje, potporu i snažniju nadu u bolje sutra.

U tom duhu, svim vjernicima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Gradonačelnik

Josip Mišković