Župan Žinić o događaju u Marinbrodu

Događaj u Marinbrodu te medijske natpise danas je komentirao župan Ivo Žinić. U svom obraćanju javnosti župan je naglasio kako se nije radilo o javnom okupljanju već o večeri nakon radne akcije koja je bila održana u skladu s mjerama socijalnog distanciranja.

“Poštovani,
povodom medijskih natpisa i članaka vezano za događaj u Marinbrodu odgovorno tvrdim da se nije radilo o nikakvom javnom okupljanju niti je istina što se navodi u tekstu.
Moj sin Dario Žinić zamjenik gradonačelnika Grada Gline koji je Načelnik stožera civilne zaštite Grada Gline organizirao je radnu akciju sa svojim prijateljima i rođacima u subotu dana 21.03.2020.g. na imanju mog oca Stjepana Žinića na uređivanju okućnice i imanja budući 30.05.2020.g. ima svadbu u tom selu.
Dakle radilo se o poslovima na privatnom imanju na kojem je pored Daria bilo još 6 osoba koje su radile na čišćenju i uređenju okoliša gdje je u svakom trenutku vođena briga o naputcima o socijalnoj distanci.
Nakon toga imali smo večeru u Hrvatskoj korablji (drvenoj kući) na susjednoj parceli koja je u vlasništvu Zavičajnog kluba gdje imamo prostor za sastanke i druženja kako bismo u potpunosti mogli zadovoljiti mjere socijalnog distanciranja.
Predsjednik Zavičajnog sam ja već 21 godinu kroz koji promoviramo i čuvamo narodnu baštinu našeg kraja.
Za vrijeme večere dolazi policija koja je rekla kako imaju dojavu o javnom okupljanju. Policajce smo pozvali u kuću kako bi vidjeli da se ne radi o nikakvom javnom okupljanju već o večeri koju sam zajedno sa suprugom pripremio.
Nakon završetka večere otišli smo svojim kućama.
Radnu akciju organizirao je moj sin Dario, a mene zamolio da sa suprugom pripremimo večeru. “