Za izdavanje Propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga nadležni Stožeri civilne zaštite gradova i općina

Sukladno  Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Sisačko-moslavačke županije nadležni su za izdavanje propusnica te će na stranicama gradova i općina objaviti obrazac zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, uvažavajući preporuke pozivaju građane da ukoliko je moguće Propusnice, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.
U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih Stožera mole građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite. Na području Sisačko-moslavačke županije građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite sisačko-moslavačke županije na e-mail roman.rosavec@smz.hr.

GRAD KUTINA: Kako biste dobili propusnicu kontaktirajte Roberta Kolenca na 044 692 048 i 099 3999 523 i Tenu Jevak 044 692 010 i 099 3999 511  u vremenu od 10.00h do 13.00 h od ponedjeljka do petka. Obrazac propusnice možete preuzeti na mrežnoj stranici ili ovdje: Propusnice SCZ GK.doc

GRAD POPOVAČA: Zahtjevi za izdavanje Propusnica zaprimat će se u radno vrijeme gradske uprave (ponedjeljak do petak od 07.00 do 15.00 sati) sukladno preporučenim oblicima komunikacije s javnom upravom- telefonom na broj 044/679 750 i na e- mail adresu: sandra.horvat@popovaca.hr.

OPĆINA VELIKA LUDINA: “Na linku objavljenom na mrežnoj stranici općine ( https://www.opcina-vludina.hr/ ) građani mogu preuzeti obrazac za propusnicu. Potom ga je potrebno ispuniti i spremiti upisane podatke, a zatim poslati na mail : opcina@ludina.hr (u ovom slučaju nije ga potrebno potpisati). Ako postupite ovako i ako je zahtjev opravdan, dobit ćete nazad na Vaš mail propusnicu koju možete držati na mobitelu te je tako pokazati policiji i nije je potrebno imati isprintanu. Ovo je najbolje rješenje jer nema kontakata i gužve u Općini. ” – poručuje načelnik Dražen Pavlović. U slučaju dodatnih upita možete se obratiti na broj 044/ 658 250.