Vatrogasna zajednica Popovače nadzor područja izvršavati će sa 4 vozila

Sukladno zapovijedi županijskog stožera civilne zaštite Sisačko- moslavačke županije, izdana je zapovijed da vatrogasne zajednice gradova i općina organiziraju sa svojim vozilima obilazak svojih područja i upozoravaju građane koji se okupljaju na neprimjeren način ovoj situaciji da se isti raziđu radi prevencije širenja daljnje zaraze korona virusom.

“Vatrogasci koji će obavljati ovu aktivnost nemaju obavezu sa građanstvom voditi bilo kakve razgovore ili rasprave nego će o neprovođenju preporuke izvijestiti policijske službenike koji će dalje postupati prema svojim ovlastima.

Vatrogasna zajednica Grada Popovače će tu aktivnost u naredno vrijeme obavljati sa svoja 4 za to opremljena vozila (DVD Popovača, DVD Donja Gračenica, DVD Voloder i DVD Stružec)i onoliko dobrovoljnih vatrogasaca koliko za to bude potrebe.  Stoga molimo građanstvo za razumijevanje i strpljenje u narednom periodu do obustave zapovijedi.

Vatrogasci su uvijek bili spremni pomoći u bilo kojem izvanrednom događaju pa će tako i na ovaj način dati svoj doprinos za svoju lokalnu ali i širu zajednicu.

Ova obavijest i slične će biti na vrijeme proslijeđene gradskoj vlasti kako bi se na vrijeme javnost upoznala sa zadacima VZG Popovača koje dobivaju od nadležnih stožera i institucija”- stoji u priopćenju Vatrogasne zajednice Grada Popovače.