U Županiji bilježimo dvoje novozaraženih od koronavirusa, sada ih je ukupno sedam

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena su  2 nova pacijenta sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Roman Rosavec.

„Jedan pacijent je iz druge županije, došao je na privremeni rad na naše područje i tu je razvio simptome bolesti. Drugi pacijent je kontakt ranije oboljele osobe s područja grada Siska. Nalazio se u samoizolaciji, tu je razvio simptome te je zbog toga hospitaliziran i obrađen. Oboljele osobe nisu uspostavile velik broj kontakata i svi kontakti su u obradi. U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak hospitalizirano je 4 bolesnika, dok se 3 nalaze se na kućnom liječenju“ – istaknuto je u dnevnom izvješću.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uzorkovao je vodu za ljudsku potrošnju u „Zelenoj dolini“ kraj Petrinje gdje se nalazi karantena za vozače teretnih vozila i rezultati ispitivanih pokazatelja govore da uzorak vode za ljudsku potrošnju udovoljava svim uvjetima. Također je provjerena je i mikrobiološka čistoća kuhinje navedenog objekta. Dezinfekciju objekta i druge potrebne DDD mjere provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

„I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i neka ih dosljedno provode je uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Također je potrebno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući)“ – napominje Roman Rosavec, načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.