SMŽ nema novooboljelih od koronavirusa

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u današnjem izvješću ističe da je u Izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno 6 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Ti pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza tj. po prestanku vironoštva bit će pušteni kući. Novooboljelih nema.

„Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo sve neka se pridržavaju svih propisanih mjera te da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju.

Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

Potrebno je ograničiti kretanje umirovljenika iz domova umirovljenika tako da ne napuštaju dom, zabraniti posjete, napraviti raspored obroka po sobama, katovima na taj način da se socijalni kontakti svedu na najmanji mogući nivo. U svim domovima umirovljenika potrebno je pooštriti higijenske mjere kao i provedbu mjera dezinfekcije“ – poručuju iz Stožera te apeliraju na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.