SMŽ ne bilježi novooboljele od koronavirusa – od trenutno 13 oboljelih, 3 s područja Grada Kutine

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je ukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19. Kontaktima je određen zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući, a čekaju se nalazi 4 uzeta uzorka za laboratorijsku pretragu na bolest COVID-19, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite SMŽ.

“Obavljen je nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko gdje su smješteni policijski djelatnici. Dezinfekciju jednog dijela kao i provedbu stručnog nadzora nad dezinfekcijom navedenog objekta obavili su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Možemo kazati da djelatnici Lječilišta Topusko tj. Top Termi Topusko su veoma dobro educirani i dobro obavljaju postupke čišćenja i dezinfekciju.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Podsjećamo kako i dalje se zamjećuje veliki broj neopravdanih kretnji te naglašavamo kako je potrebno provoditi sve propisane protuepidemijske mjere.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19. ” – stoji u izvješću.