Kick-boksaču Šimunu Filipoviću – bronca u Sarajevu

 Sa ‘Grand Prix BIH 20220’ u kickboxngu članovi kutinskog Kickboxing kluba vratili su se s novim medaljama. Natjecanje je održano u ispunjenoj dvorani KSC Ilidža u jednom izvrsnom sportskom ambijentu. Na natjecanu je sudjelovalo 436 natjecatelja u 563 starta iz 7 zemalja i 75 klubova.

Natjecanje je bilo naročito jako u tvrdim disciplinama K-1, Low kick i full contact. Natjecalo se puno juniora i odličnih seniora. Publika je ispunjavala dvoranu cijeli dani i bučno navijala za svoje šampione.

Kutinčani su ovaj puta nastupili sa smanjenom ekipom jer neki nisu mogli nastupiti radi fakulteta, a troje izvrsnih natjecatelja se razbolilo pred natjecanje. Tako su nastupili samo u juniorskom dijelu Šimun Filipović u low kicku i Tara Gačeša u starijim kadetima kick light.

Šimun je pokazao svoj neosporiv talent za kicboxing i sad hvata poziciju u najraširenijoj tvrdoj disciplini low kic,što je pokazao već i na ovom turniru. Prošao je u polufinale pored vrlo jakog protivnika Elmera Mujkića(Radnički), zatim izgubio u jednoj vrlo izjednačenoj borbi od vrlo dobrog Muhamed Cetin – Izazov-Bugojno s 3: 0. Šimun je ovim borbama otpočeo svoje učvrščivanje  u low kicku,jednoj od najtežih disciplina kickboxnga. Njegov prijašnji rad i poznavanje više disciplina kickboxinga daje mu dobar vjetar u leđa, da se izbori ove godine za juniorsku reprezentaciju i da nastupi na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Tara Gačeša je nastupila u kick lightu za starije kadetkinje.  Tara uhodava svoju novu disciplinu u prelazu s point fightinga, pa ima određene tehničke probleme s  pristupom ovoj disciplini. No, pokazala je svoje borbne i tehničke mogućnosti…koje su vrlo dobre i dat će u razvojnom periodu vrlo dobar rezultat.

Izgubila je ¼ od Andele Šiljedić(Ljutoć) Oarašac s 2:1.

Kutinčane već ovaj vikend čeka nastup na HP u Đakovu. Nastupit će Ks u point fightingu i juniori u K1.

S poštovanjem,

Trener: Josip Cerovec