Provedba preventivnih mjera u vezi koronavirusa u kutinskim školama i vrtićima

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na temu trenutnog stanja u vezi korone virusa i propisanih preventivnih mjera u odgojno-obrazovnim ustanovama. Sastanku su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, ravnatelji osnovnih škola na području grada Kutine, predstavnici srednjih škola, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina te ravnateljica Učeničkog doma.

„Odgojno-obrazovne ustanove  na našem području izrazito su se dobro snašle i poduzele sve mjere kako bi zaštitile naše najmlađe sugrađane. Grad Kutina  kao osnivač dječjeg vrtića i osnovnih škola, izlazi u susret našim sugrađanima te ćemo, ukoliko same škole ne budu imale potrebna sredstva za provođenje preventivnih mjera, izaći im i u susret i u vezi  provođenja navedenih mjera. Također, kontinuiranim sastancima s ravnateljima upoznat sam sa stanjem u školama, vrtiću i Učeničkom domu, tako i fizičkim i higijenskim uvjetima te nastojim pomoći im koliko god to mogu, od uvida u njihove probleme do pomoći  na druge načine. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je preporuku za postupanje u odgojno obrazovnim ustanovama koje je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u kojima su navedene mjere postupanja u raznim situacijama i koje naše ustanove provode. Bitno je napomenuti kako panici ne smijemo podlegnuti  te je bitno komunicirati i pravovremeno se informirati, kako roditelji i djeca, tako i svi mi ostali.“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

„Sve su škole dobile preporuke postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama vezano za korona virus te u školama prema tome i postupamo. Među učenicima smo proveli ispitivanje je li netko bio  u Veneciji u ugroženim područjima. Razgovarali smo i s roditeljima te ih zamolili  ukoliko jesu, da se jave liječniku i ostanu kod kuće dva tjedna. Pojačali smo higijenske mjere u školi te smo po hodnicima dodali antiseptička sredstva. Inicirali smo aktiv ravnatelja svih odgojno-obrazovnih ustanova u Kutini tako da uskladimo zajednička djelovanja. Gradonačelnik Zlatko Babić nam je ponudio pomoć. Suradnja Grada i škole je i do sada bila dobra te ćemo se obratiti Gradu bude li i sada za to potrebe“, rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića i voditeljica aktiva ravnatelja Grada Kutine, Snježana Coha.