Petrokemija provodi sve mjere zaštite od koronavirusa

Kutinska Petrokemija, kao najveća tvrtka u gradu i županiji koja je prilično izložena međunarodnom prometu ljudi, u potpunosti se prilagodila i poštuje sve upute Nacionalnog stožera civilne zaštite u vezi provedbe mjera zaštite od koronavirusa. U novom broju tvorničkog glasila Informacije ističe se kako je tvrtka minimalizirala sva službena putovanja u inozemstvo do daljnjega, a dok se situacija ne smiri ograničava se i broj stranih posjetitelja Petrokemije, te se ograničavaju svi projekti koji imaju međunarodnu komponentu.
Kako bi se dodatno osigurala sigurnost radnika nabavljena su i podijeljena dodatna sredstva za dezinfekciju, posebno na punktovima gdje se kreću vozači kamiona koji ulaze u Petrokemiju (ulazna rampa, vaga, špedicija). Mjere zaštite dužni su poštovati svi zaposlenici Grupe Petrokemija (Petrokemije d.d, Tvornice glina Kutina, Tvornice paleta Kutina, kao i Luke Šibenik), a posebno se naglašava kako treba izbjegavati paniku.
U Petrokemiji ističu kako situaciju oko koronavirusa prate u suradnji s nadležnim službama i Kriznom stožerom Ministarstva zdravstva, a predsjednik Uprave u stalnom je kontaktu s nadležnim ministarstvima. „Petrokemija d.d. poduzima i pojačava preventivne mjere sukladno uputama na nacionalnoj razini, s ciljem zaštite svih svojih zaposlenika“, zaključeno je u Informacijama.